Poortautomatisatie

SOMMER is een toonaangevende fabrikant van aandrijvingen en afstandsbedieningen in Europa. Onze betrouwbare techniek beweegt garagedeuren, draai- en schuifheken, rolluiken en markiezen.

SOMMER hecht grote waarde aan hoogwaardige kwaliteit en uitstekende service. Daarom worden de producten uitsluitend via vakhandel verkocht. Reeds in 1995 wisten we ons te certificeren op basis van DIN EN ISO 9001. Klanttevredenheid heeft topprioriteit bij SOMMER.

Draaihekaandrijving

Twist UG

Voor draaihekken met een vleugelbreedte tot 3,5 m en een vleugelgewicht van 350 kg

Onzichtbaar en esthetisch
De aandrijving is ondergronds gemonteerd en beïnvloedt het uiterlijk van het hek niet. Het design van uw hek komt volledig tot uiting.

Veiligheid door versleuteld draadloos systeem
Het bidirectionele draadloze systeem SOMloq2 zendt radiosignalen in beide richtingen. Zo kan feedback over het verstuurde commando of het hekpositie worden ontvangen. De rollingcode is versleuteld met 128 bit.

Comfort bij stroomuitval
Zelfs bij een stroomuitval kan de aandrijving met ons optioneel accupakket bediend worden. U kunt daardoor 's nachts en bij slecht weer comfortabel en veilig in uw auto blijven zitten.

Twist 200 EL

De krachtige aandrijving met een verlengde duwstang

Door de verlengde duwstang is deze aandrijving een multitalent: de langere loopweg van 550 mm zorgt voor de hoogste montageflexibiliteit, zelfs bij brede kolommen.

Grotere openingshoek
De aandrijving kan een openingshoek van 130° bereiken.

Meer kracht voor meer veiligheid
Door de grotere montageafstand vanaf de paal kan de aandrijving meer kracht genereren in gesloten stand, zodat inbraak en ongewenste openingen nog moeilijker worden.

Twist 350

De krachtige draaihekaandrijving voor draaihekken met een vleugelbreedte tot 4 m

Zoals bij de twist 200 E en de twist 200 EL is ook de twist 350 universeel inzetbaar: voor hekken met rechter en linker aanslag en met 1 of 2 vleugels. En dat in een elegant design bij een vleugelbreedte tot 4 m of een vleugelgewicht van 700 kg.

Veiligheid door hoge belastbaarheid
Met het gepatenteerde remsysteem wordt de reductiemotor beschermd tegen mechanische overbelasting. Extreme krachtinwerking tot 2 ton, bijvoorbeeld door windlast, vandalisme of inbraakpogingen houdt de aandrijving zonder problemen stand.

Optimale krachtbeheersing door zachtjes versnellen en vertragen
Optimale krachtbeheersing garandeert een geleidelijke en zachte versnelling/vertraging en voorkomt zo onnodig krachtverlies.

Ongevallenpreventie door elektronisch geregelde krachtmeting

 

Twist XL

De beresterke draaihekaandrijving voor grote hekken

Meer gaat niet? Toch: Universeel inzetbaar voor rechter en linker aanslag, en met 1 of 2 bladen haalt de twist XL een vleugelbreedte tot 7 m of 1100 kg vleugelgewicht.

Veiligheid door hoge belastbaarheid
Het gepatenteerde remsysteem maakt de aandrijving zeer belastbaar. Ook bij extreme krachtinwerking tot 3 ton, bijvoorbeeld door windlast, vandalisme of bij inbraakpogingen.

Optimale krachtbeheersing door zachtjes versnellen en vertragen
Optimale krachtbeheersing garandeert een geleidelijke en zachte versnelling/vertraging en voorkomt zo onnodig krachtverlies.

Schuifhekaandrijving

RUNner +

De krachtige schuifhekaandrijving

RUNner+ voldoet nog beter aan de hoge eisen die worden gesteld aan industriële poorten.
Net als de RUNner is hij robuust gebouwd, sterk, corrosiebestendig, veilig, betrouwbaar en heeft een geruisloze werking.

Voor schuifhekken tot 800 kg en 12 m loopweg.

Lange levensduur dankzij zachtjes vertragen en versnellen
Door de standaard softlopen naar ‘Open’ en ‘Dicht’ worden deur en aandrijving ontzien. Kort voor de eindposities is van het hek verlaagt de snelheid waardoor het mechanische systeem ontzien en de levensduur verhoogd wordt. Geen storende geluiden.

Wat te doen bij stroomuitval?
Om ook bij stroomuitval uw hek te openen, kan deze via de mechanische noodontgrendeling handmatig worden bediend. Zelfs bij sterke aanpersdruk van de aandrijving kan de ontgrendeling met geringe kracht worden losgezet en komt u op uw perceel.

Accu voor stroomuitval
Bij een stroomuitval kan de aandrijving, met de optionele accu, via een eenvoudig commando bediend worden.

 

Milieu- en kostenefficiëntie
Door de zuinige ringkerntransformator zijn stroomverbruik en milieubelasting gering.

Hoogwaardig en stabiel
De robuuste tandlat van glasvezelversterkte kunststof met geïntegreerde stalen kern biedt maximale stabiliteit en een ruisarme beweging.

Draadloze techniek

Zender

Neem alles in eigen hand – met SOMMER-zenders is dat gemakkelijk

De zenders van SOMMER bieden vele mogelijkheden voor nog meer alledaagse comfort. Eenvoudig draadloos de garagedeur openen, het licht in- of uitschakelen of de deur openen.

SOMloq2 – modern, bidirectioneel draadloos systeem

SOMloq2 biedt een toekomstgericht draadloos systeem op basis van moderne standaards. Met den 128bit AES-versleuteling is een veilige overdracht gegarandeerd.

Dankzij de bidirectionele radiotechniek zijn talrijke extra functies mogelijk die het dagelijks leven comfortabeler maken – van feedback over de ontvangst van het radiosignaal, statusmeldingen van het hek tot aan autorepeat- en hop-functies.

Bedien uw systemen comfortabel met handzender en profiteer bij het openen van uw tuinhekken en garagedeuren van ons SOMloq2-systeem.

Pearl Status
3-kanaals handzender
  • Mogelijkheid om deurpositie/ontvangerstatus op te vragen zonder beweging met speciale, rood gemarkeerde toets
  • Voelbare feedback van radiocommando's door trillingen
  • Efficiënte trillingsmotor voor lange levensduur van de batterij
  • Leverbaar in verschillende kleuren
Pearl Vibe
4-kanaals handzender
  • Mogelijkheid tot opvragen van hekpositie/ontvangersstatus
  • Voelbare feedback van radiocommando's door trillingen
  • Efficiënte trillingsmotor voor lange levensduur van de batterij
  • Leverbaar in verschillende kleuren
Pearl 
4-kanaals handzender
  • Leverbaar in verschillende kleuren